A Yu Fai, a thai hevitéses terápia a szülőszobákban

A szülészet is a thai orvoslás része volt, amely a hagyományos kezelések, a hiedelmek és rituálék sajátos keveréke volt. A szülés után a köldökzsinórt egy éles bambuszpengével vágták el, amelytől előfordult, hogy az újszülött tetanuszt kapott és sok közülük bele is halt. Végül, felismerve az egészségügyi kezelések és az orvosi eszközök fertőtlenítésének fontosságát, szülésznőket kezdtek kiképezni, és az egészségügyi szabályozásokkal el is érték, hogy csökkenjen az újszülöttek halálozásának a száma Thaiföldön.

A szülés után, a hagyományok szerint a csecsemő és az anyja abban a szobában kellett, hogy maradjon egy hónapig, ahol a szülés történt, ezt hevítés terápiának, Yu Fai-nak hívták. Ezalatt az anya gyógynövényes kezelést kapott, amelynek része volt a gyógynövényes borogatásokkal történő masszázs is. A hasat sós gyógynövényekkel masszírozták.  A szülőcsatornát egy forró faszenes széken ülve és gyógynövényes gőzöléssel melegítették.

Thaiföld vidéki területein a Yu Fai hevítéses terápiáját még mindig alkalmazzák a szülő nők. Mostanában a modernebb városi környezetben élő thaiok is elkezdtek újból érdeklődni a hagyományos thai orvoslási praktikák iránt és a terhes nők a nyugati gyógyszeres kezelések mellett a Yu Fai modernizált változatát is egyre többször alkalmazzák.