aromaterápia

Készíts masszázsolajat otthon 2. rész

A masszázs során használt illóolajok segítenek az intenzívebb hatásban. Az illóolajok belélegzéssel és a bőr mélyebb rétegeibe, a vérpályákba jutva fejtenek ki jótékony hatást.

A masszázsolajokat akár házilag is elkészíthetjük otthon. Ehhez bázisolajra és illóolajra lesz szükségünk. Előző cikkünkben bemutattuk a különböző olajokat, mint bázis olajokat. Most az egyes aromaterápiás kezelésekhez való illóolaj keverékeket ismertetjük.

Készíts masszázsolajat otthon 1. rész

A hagyományos, otthon végzett masszázsoknál hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha masszázsolajat, vagyis valamilyen illóolajat használunk. Ezek az aromamasszázsok visszaadják a test és lélek egyensúlyát. Az illóolajos masszázs javítja a vérkeringést, az emésztést, a nyirokrendszer működését, segít a méreganyagok és a salakanyagok eltávolításában a testből.

Thai olajos masszázs

A thai masszázs egy később kialakult változata a thai olajos masszázs. Hasonló elveken alapul és ugyanazon módszerekkel végzik, mint a hagyományos változatot, de mivel az olajtól a bőr csúszóssá válik, néhány mozdulatsort kihagynak belőle. A felhasznált aroma olajok is hozzájárulnak az olajos masszázs hatásaihoz.