A thai masszázs gyógyító ereje

A thai masszázs egy ősi, gyógyító masszázsforma, amelyet az akupunktúrás pontok stimulálása révén különböző betegségek kezelésére hatékonyan alkalmaznak keleten. Magyarországon és a nyugati országokban a thai masszázsra még mindig wellness kezelésként tekintenek és nem gyógymasszázsként, pedig a keleti masszázsok Ázsiában sokkal nagyobb szerepet kapnak a gyógyításban napjainkban is, mint a gyógyszeres kezelések.

A thai masszázs serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, méregtelenít, fájdalomcsillapító hatású, az energiapályák felszabadításával helyreálló energiaegyensúly pedig különböző öngyógyító folyamatokat gerjeszt.

Hazánkban egyre népszerűbbek a masszázskezelések, de leginkább frissítő, stresszoldó hatásuk miatt veszik őket igénybe. Sorra nyílnak a különböző masszásztípusokra épülő szalonok.

Lassan minden településen, de legalább 20-30 km-es körzetben található egy thai masszázs szalon is, ahol Thaiföldről érkezett masszőrök végzik a kezeléseket. Ezek a masszőrök általában sok évig tanulták otthonukban a thai masszázs fogásait és nagy gyakorlattal rendelkeznek. Bár esetleges nyelvi problémák miatt nehézkes velük a kommunikáció, érdemes a thai masszázs kezelés előtt megbeszélni velük a problémáinkat, hogy a konkrét bajainkra legmegfelelőbb masszázstechnikákat alkalmazzák és ne csak egy általános kezelést kapjunk.

A Thai Masszázs Sziget két thai masszőre is nagy gyakorlattal rendelkezik. Bátran forduljunk hozzájuk segítségért konkrét betegségeink esetén.

Szót kell ejtetnünk egy a thai masszázst övező téveszméről. Sokan erotikus szolgáltatásokat értenek alatta. A hagyományos thai masszázs távol áll mindenféle szexuális tartalomtól, csak és kizárólagosan frissítő és gyógyító kezelésekre szolgál.