Ránctalanító masszázs otthon

Nem váltak be a boltban kapható ránctalanító krémek, a házilag elkészíthetőekhez sincs sok bizodalmad? Ideje kipróbálnod a ránctalanító masszázst.

A ránctalanító masszázs alapját, mint a reflex masszázsok alapját általában, a testet behálózó energiapályák mentén található nyomáspontok adják, amelyek egy-egy szervvel állnak összeköttetésben. A megfelelő pontokat nyomva a bőrünkkel is csodát tehetünk. És mindezt otthon is elvégezhetjük önmagunknak.

A szarkalábak eltüntetésére a következő lépéseket kövesd: Először a belső szemzugot nyomd meg finoman, majd szemöldököd vonalán laza simítással végighaladva érj el a halántékodig. Finom nyomással kezdve ismételd meg visszafelé ugyanezt. Ha visszaértél a szemzugodba, most az orrnyerged mentén végighaladva apró nyomásokkal járd körbe a szemed a szemöldököd végéig. Néhányszor ismételd meg az összes lépést.

A homlokráncoktól is megszabadulhatsz. Először simítsd át a homlokod, majd tedd a mutatóujjaidat az orrtövedre és kezdj el erőteljes nyomásokkal haladni a szemöldököd vonala felé, felette elhaladva, az ujjaidat teljesen kinyújtva juss el a halántékodig, ahol egy erőteljesebb nyomást kell gyakorolnod a bőrödre. A folyamat ismétlései során egyre inkább haladj a hajtöved irányába feljebb.

A nevetőráncokat se hagyjuk ki az eltávolítandók közül. A szájzúgodtól egy ujjnyira nyomd meg két oldalon a pontokat, utána tedd át az ujjaidat a szád alá középre. Innen felfelé irányuló mozdulatokkal simogasd az bőrödet, míg vissza nem jutsz a szájzugod melletti nyomáspontokig, ahol a gyakorlat kezdődött.

A szebb arckontúrok elérése nagyon egyszerű. Az üde, friss bőr titka a megfelelő vérellátás. Ehhez az álkapocs gödröcskéit kell stimulálni. Nyomd meg az arcéled melletti pontokat pár másodpercig és ezt ismételd meg ötször-hatszor.

A sikeres otthoni ránctalanító masszázshoz belső hidratálás is szükséges. Igyunk minél több cukormentes folyadékot a cél érdekében.