Reflexológiával a női problémák ellen

A reflexológia segítségével megoldást találunk a stressz, a meddőség, a PMS vagy a terhesség alatti reggeli rosszullét problémáira.

A reflexológia lényege abban áll, hogy minden egyes szervünknek létezik egy reflexpontja a talpunkon és más testrészeinken is. Ha ezeket a reflexpontokat nyomással stimuáljuk, energiaáramlást indítunk be a szerv és a végpont között, ezáltal helyreállítjuk az energiaegyensúlyt. Ha az energia egyensúlyban van bennünk, egészségesek vagyunk, ha felborul ez az egyensúly, betegségek alakulhatnak ki.

Az energiaegyensúly felborulásának egyik leggyakoribb oka a stressz, amely energiablokkokat okoz a testünkben és különböző kellemetlen tüneteket produkál. Fáj a fejünk, az izmaink, gondok lesznek az ízületeinkkel, de akár konkrét szervi megbetegedést is okozhat. A rossz táplálkozás, a munka, vizsgák, helytelen testtartás, érzelmi problémák mind stresszt váltanak ki.

A reflexológia és ezen alapuló masszázsok segítségével több női betegség kialakulása is megelőzhető vagy kezelésükben segítséget nyújt.

A PMS, a pre menstruációs szindróma nagyon sok nőnek okoz sok kellemetlenséget minden hónapban. A reflexológia ezeken a tüneteken is segít és szükségtelenné teszi hormontartalmú vagy antidepresszáns gyógyszerek szedését. Mivel a reflexológia csak pozitív hatású a gyógyszeres kezelésekkel ellentétben, érdemes megpróbálni. Már pár kezelés és egy kis életmódváltással megszüntethetjük egy időre a PMS okozta gondokat.

A meddőséget is gyakran a stressz okozza. Ha relaxált állapotba sikerül kerülnünk és ezt az állapotot hosszú ideig fenn tudjuk tartani, megteremtjük azt az egészséges környezetet, amelyben képes megfoganni a baba. A reflexológiával, a talpon a megfelelő pontok nyomásával egyensúlyba hozzuk a hormonháztartást és megteremtjük a megfelelő ellazult állapotot. A hatás nem azonnali. Többszöri kezelésre van szükség, hogy teljesen megszűnjenek a fogantatást gátló tényezők a testben.

Ha megfogant a baba, a terhesség alatt számtalan kellemetlen fizikai tünettel kell szembenéznünk. A reggeli rosszullétek, a vizesedés, a derék és hátfájdalmak megkeserítik a várandósság időszakát. Reflexológiával ezek is kezelhetők, enyhíthetők. Sőt még a szülés megkönnyítésére is alkalmazható.

A menopauzát okozó hormonális változásoknál fontos, hogy tisztában legyünk vele, melyik szervünk kibillent egyensúlya miatt jelentkeznek a tünetek és hogyan tegyük azt rendben. A reflexológia és némi életmódbeli változások segítségével a hormonháztartásunk egyensúlyba hozható, így csökkentve vagy teljesen megszüntetve a menopauzára jellemző tüneteket.

A thai talpmasszázs is a reflexológia elvein alapul, így segítségre lehet a női problémák kezelésében.

Címke: