Thai masszázs

A Thai masszázs ősi masszázsforma napjaink betegségei ellen. Gyógyító képessége a nyugati orvoslási módszerek hatékonyságát is felül múlja számos betegségben.

A thai masszázst hagyományosan matracokon végzik. A talajszinten végzett masszázsnak két oka is van. A masszőr egy szinten van a páciensével, így könnyebben kerülhet vele lelki összhangba is. Praktikus oka is van, így könnyebben lehet a különböző masszírozási technikákat elvégezni.

Hagyományos thai masszázs

A thai masszázst vékony ruhán keresztül végzik, szárazon, mindenféle olaj használata nélkül. Különböző izomnyújtó technikák alkalmazásával az energiák szabad áramlását igyekeznek elérni. A thai masszázs során a masszőrök nem csak az ujjaikat használják, mint egyéb masszázsoknál, hanem a kézfejüket, a lábukat, a könyöküket és a térdüket is. A masszázs során különböző energia pontokat nyomnak meg, amellyel serkentik a vérkeringést, és ezáltal a méreganyagok könnyebben tudnak távozni a szervezetből. Különböző belső szerveket is stimulálnak, ezzel serkentve a működésüket.

A thai masszázs az izmokat és ízületeket is ellazítja, jótékonyan hat a csontokra, így a test sokkal rugalmasabb lesz. Egy thai masszázs után könnyedebben mozgunk, ruganyosnak érezzük magunkat.

A thai masszázsnak fájdalomcsillapító hatása is van, mert a vegetatív idegrendszerre is jótékony hatást fejt ki. Éppen ezért alvászavarok kezelésében is hatásos lehet.

A vérkeringést fokozó hatása miatt a thai masszázs a bőrünket is rugalmasabbá teszi, a bőrpórusokat kitágítja. Ezért van az, hogy masszázs után sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A testieken kívül a lélekre is hatással van. Pihentet és relaxál is. Szervezzük úgy a thai masszázs kezelés időpontját, hogy legyen időnk kiélvezni a masszázs hatását, és feléledni az ellazult állapotból.

A thai masszázsnak több mint 2500 éves hagyománya van. Indiából és Kínából ered. A thai masszázs technika családokon belül, generációkról-generációkra hagyományozódik Thaiföldön.

Olajos thai masszázs

Az olajos thai masszázs abban különbözik a hagyományos thai masszázstól, hogy a relaxáció és a legjobb hatás elérésért illóolajokat is használ. Az olajokkal bekent test viszont néhány thai masszázsfogást lehetetlenné tesz, így nem minden technikát alkalmaznak az olajos thai masszázs során.

Az antiallergén illóolajok egyszerre hatnak az érintésen és a szagláson keresztül. Az olajok gyengéden pihentetik a bőrt, és az aromás illatanyagok pedig az orron keresztül fejtik ki relaxációs hatásukat.

Az olajos masszázs a méregtelenítésben, az immunrendszer erősítésében segít, a bőrt pedig bársonyossá és rugalmassá teszi.