Masszázstechnika

A hagyományos thai masszázs során nyomkodást, gyúrást, nyújtást, húzást és csavarást alkalmaznak. A thai masszőr a lábfejét és a könyökét is használja a tenyere és az ujjhegyei mellett. Ez a masszázs típus nem az izmokat veszi kezelésbe, hanem a test energiáit szabadítja fel.  A test energiavonalait követve ritmikus akupresszúrás nyomásokat fejtenek ki.

A thai masszázst földre helyezett matracokon végzik, hogy a masszőr jobban hozzáférjen a testhez, és teljes testsúlyát bevethesse a masszázs során.

A harmonikus környezetet lágy zene teszi teljessé. A kezelés alatt álló vendégünk és a thai masszőr is könnyű, kényelmes ruhát visel.

A thai masszázsra azt mondják, hogy a lusták jógája, mert a masszőr jógára emlékeztető helyzetbe húzza és nyújtja a testet.

Az egészséges emberben az életenergia zavartalanul áramlik, ha valami elzárja az áramlás útját, akkor betegség alakulhat ki, hosszútávon, akár komolyabb is. A thai masszázs során minden izomcsoportot és ízületet megdolgoznak, hogy az energiablokkokat megszüntessék és helyreálljon a test harmóniája és beinduljanak az öngyógyító folyamatok, az immunrendszer is erősebbé válik. A thai masszázs után könnyűnek érezzük magunkat, mintha újjá születtünk volna, elillan a feszültség a testből és a lélekből is.

A thai masszázs egy út, amelynek végén megtalálhatjuk az összhangot önmagunkkal és a természettel. A thai masszőr segít hozzá, hogy a testünk és a lelkünk együtt rezdülhessen.